abc-thinkbig

abc-thinkbig

over ABC-thinkBIG

ABC-thinkBIG is een persoonlijk website met artikelen, publicaties en links over leiderschap, bedrijfskundige aspecten én service georienteerde architectuur.

de S van SIMPEL

persoonlijkGeplaatst door Mary Beijleveld ma, april 18, 2011 22:23:48

Zoals in mijn vorige blog gemeld is SIMPEL een acroniem. Elke letter van het woord SIMPEL staat voor een insteek, uitgangspunt of principe.

S = voor succesverhaal , in het Engels: Success story of alleen story.

I = voor intelligentie, intelligence

M = voor missiegedreven, mission driven

P = voor passie, passion

E = voor energiegevend, energizing / empowerment

L = voor Liefde & Leiderschap, Love & Leadership

De woorden zijn zorgvuldig gekozen, niet omdat de eerste letter ervan, - gemakkelijk - het woord SIMPEL / SIMPLE vormen. Toch is het woord SIMPEL het belangrijkste startpunt geweest in mijn gedachten.

Zoals beloofd zou ik nu het meer praktische verhaal van SIMPEL vertellen. Vandaag beginnen we bij het begin en daarom begin ik met de letter S. Om jullie aandacht te houden vertel ik eerst over de praktisch handvatten en daarna het verhaal erachter.

S = van succesverhaal, success story

Bij het opstellen van het succesverhaal moet de vraag of de bedoeling achter het verhaal duidelijk worden. Het mag beslist geen losse flodder zijn of een oekaze.

Voor brandjes en noodsituatie kan men zich gerust beperken tot het roepen van: “Brand!, iedereen het pand uit!” Bij kortstondige economische noodsituaties kan volstaan met een oekaze met een zeer tijdelijke duur. Een succesverhaal is dan ook meer iets voor de lagere termijn. Eigenlijk gaat een succesverhaal in eerste instantie over een probleem en hoe je tot de oplossing komt.

Er zijn verschillende manieren om (samen) een succesverhaal op te stellen. 3 manieren daarvan spreken mij het meeste aan en hebben voldoende inhoud om een succes te worden.

Story telling

De eerste manier die ik wil noemen is gebaseerd op het ‘story telling’. Dat is meer bedoeld als het verzenden van een boodschap. Het verhaal / de story structureert en ordent de chaos om ons heen, informeert iedereen tot op hetzelfde niveau en maakt de vraag of de wens achter het verhaal duidelijk. Het verhaal is dus sprekend (ook weer een S)

Het moet wel een verhaal zijn dat van kop tot staart loopt. Van begin tot eind zeg maar. Het is overigens goed als je begint bij het eind, de conclusie en daarna vertelt hoe je tot de inhoud van je boodschap bent gekomen, om vervolgens bij het begin te starten en tenslotte te eindigen bij het eind. Daarna vraag je wat het verhaal voor de ander betekent en of die persoon zich daardoor aangesproken voelt. Een video van een echte verhalenverteller / story teller kun je hier vinden: http://vimeo.com/14806071

Solution based thinking

De tweede manier is gebaseerd op het solution based thinking, een denkwijze afkomstig van het Milwaukeeʼs Brief Family Therapy Center. Deze denkwijze en manier van coaching heb ik nu tot twee gepresenteerd gezien en uitgelegd gekregen door Pierluigi Pugliese. Zo maar ‘ins blaue hinein’ denken is een heel inspirerend bezigheid. Op vele vlakken. Ik doe het vaak als ik in bad lig. Meer informatie kan gevonden worden via deze URL: http://connexxo.com/downloads/agilece2010/handout.pdf

Overigens vind ik wel dat, voordat je solution based gaan denken je eerst enig idee moet hebben over wat het probleem is om als aanzet te dienen om deze techniek toe te passen.

Maar daar hebben we het in de volgende blog over: wanneer we het over de I van intelligent in het SIMPEL verhaal hebben.

De techniek is dat je je de situatie voorstelt waarin de oplossing is gerealiseerd. Vervolgens denkt je wat er precies daaraan voorafgaand is gebeurd dat maakte dat de oplossing er kwam en vervolgens wat daaraan vooraf ging. Eigenlijk begin je hier bij het eind van het succesverhaal om met telkens een stapje terug, naar het begin te gaan.

Sticky Stories.

De 3e manier komt uit het boek “Made To Stick” van Chip and Dan Heath. Daar worden praktische handvatten gegeven om een boodschap te laten beklijven. De Nederlandse naam is dan ook’”de plakfactor”. Het 1e hoofdstuk is gratis te lezen op http://heathbrothers.com/madetostick/chapterone.php

Het is een vooral marketing gerichte aanpak om een boodschap goed te laten landen maar wel degelijk een goede manier om een succesverhaal te creëren. Vooral ook als je het gezamenlijk doet.

De 6 principes om een boodschap te laten plakken zijn: Geef het verhaal

S -> SIMPLICITY (ha!) -> Maak het niet te complex en beperk je tot de kern van het verhaal.

U -> Unexpectedness -> Zeg iets onverwachts, verrassends.

C -> Concreteness -> Heb het over tastbare dingen, wees niet te abstract.

C -> Credibility -> Zeg geloofwaardige dingen. Iets dat je als expert op jouw gebied kent en weet.

E -> Emotion -> vertel wat je beweegt, kom met een aansprekend voorbeeld. Vertel het als

S -> Stories -> het verhaal van kop tot eind, met daarin de worsteling om tot de oplossing of tot de vraag te komen en je formuleert het zo dat het tot actie uitnodigd.

Begin met het eind in gedachten ” (Steven Covey; “7 habits of highly effective people”)

Als ik je een beetje heb kunnen meenemen in dit verhaal of mijn verhaaltje blijft plakken dan heb je gezien dat de 6 principes tot het woord SUCCES leiden en eindigen met STORY. Succesverhaal dus. En je hebt kunnen opmerken dat dit verhaal een “loop” heeft, circulair is; Hier is het begin ook een eind en het eind een begin.

Enkele belangrijke overwegingen achter mijn verhaal.

Te veel mensen - vooral bepaalde managers en lieden die zich een leider wanen - maken misbruik van de gecompliceerdheid van de dingen in ons het leven. Door vele zaken zo gecompliceerd mogelijk voor te stellen - zelfs grote woorden als complex en raplex worden gebruikt - vragen zij ons om hen te volgen. Want ja, zij weten er immers het meeste van, zijn experts, degene die gemakkelijk overleven in deze wereld.

Let op, dat doen zij – vaker meer bewust dan onbewust- om zich een aura te verschaffen waar wij, andere mensen c.q. gewone stervelingen, alleen maar met ontzag naar kunnen hunkeren. Hun kennis, ervaring en hun politiek gogme verschaft hen invloed. Of eigenlijk macht.

Het volgen van die personen moet liefs zonder omkijken gebeuren en vooral precies in die richting die door hen uitgestippeld wordt. Du moment dat je denkt, ‘nou daar zit eigenlijk wel wat in, daar wil ik wel mijn bijdrage aan leveren”, komt ineens de aap uit de mouw (of die beroemde aap zit meteen op je schouder)

Met SMART geformuleerde KPI’s raak je snel van de kern van de boodschap die jij dacht dat uitgezonden werd. Met een drukkend appél op je flexibiliteit of geëiste betrokkenheid worden je bewegingsvrijheid en creativiteit tot een minimum ingeperkt en zet je jouw handtekening onder een leveringscontract. Dan blijk je uiteindelijk het platgeslagen en vreugdeloze aftreksel te volgen van dat mooie waar jij dacht je aan verbonden te hebben.

Hou het SIMPEL

Terwijl het ook heel anders kan, beste managers en leidinggevenden. Om mensen (mij in ieder geval) voor je te winnen moet je ze met respect betrekken. Dan willen zij met hun hart een bijdrage leveren. En dat begint door mensen te inspireren met jouw succesverhaal. Of beter nog, om samen een succesverhaal te maken.

De volgende keer zal ik de I van SIMPEL verder uit de doeken doen. Heb je aanvulling, feedback? Dat krijg ik graag! Bel mij, email of reageer op deze blog.

  • Reacties(1)//weblog.abc-thinkbig.com/#post97