abc-thinkbig

abc-thinkbig

over ABC-thinkBIG

ABC-thinkBIG is een persoonlijk website met artikelen, publicaties en links over leiderschap, bedrijfskundige aspecten én service georienteerde architectuur.

7 misverstanden, nummer 0

laatste nieuwsGeplaatst door Mary Beijleveld za, juni 26, 2010 15:03:59

In Software Release Management, een Array uitgave, schrijf ik regelmatig een stukje (column). Dat gaat altijd over Leiderschap, Agile en (service georiënteerde) Architectuur en BPM of ander ICT onderwerp. Meestal in combinatie.

De reden dat ik juist over deze onderwerpen schrijf (en praat, blog en soms zelfs zeur smiley) is omdat ik vind dat ze enorm veel met elkaar te maken hebben. Sterker nog, ik denk dat ze niet zonder elkaar kunnen floreren.

Helaas is de ruimte dat zo’n column krijgt beperkt en moet, wat ik zeggen wil, zeer gecondenseerd verwoord worden. Regelmatig krijg ik daarom vragen en opmerkingen van mensen die vinden dat het jammer is dat ik er niet verder op ingegaan ben.

Zo ook met betrekking tot de 7 misverstanden die managers hebben.

Daarop werd gereageerd dat over elk van de misverstanden wel méér te zeggen valt of uit te leggen is. Ook de verwijzing naar Agile en in dit geval ook het “procesdenken”/ Lean werd als mager ervaren, zodat mijn oprispingen niet meer dan een stelling of kreet bleven. Daar ben ik het volledig mee eens.

Daarom zal ik een serie van 7 blogjes posten over de volgende misverstanden:

1. Goed geregeld = het hebben van handboeken

2. Kwaliteit = certificering

3. Hoge kwaliteit van een systeem = hoge output

4. Gecompliceerd = complexiteit

5. Het dashboard = de wedstrijd

6. Meten = weten

7. Leiderschap = Management

Het is mijn bedoeling om in deze blogserie dieper op de kwestie in te gaan en dit binnen 1 maand af te ronden.

Ik wil heel graag commentaar / kritiek ontvangen! In elke kritiek schuilt immers een of meerdere tips.

Dus schroom alsjeblieft niet je reactie te sturen naar info@abc-thinkbig.com of naar mijn privé mailadres, als je die hebt.

  • Reacties(0)//weblog.abc-thinkbig.com/#post71