abc-thinkbig

abc-thinkbig

over ABC-thinkBIG

ABC-thinkBIG is een persoonlijk website met artikelen, publicaties en links over leiderschap, bedrijfskundige aspecten én service georienteerde architectuur.

verandermanagement 8

persoonlijkGeplaatst door Mary Beijleveld wo, februari 18, 2009 09:01:50

De manager als (verander) coach

Dit seminar werd weer gegeven in Zeist. Het was weer even lastig daar op tijd te zijn. Vanuit Nijkerk (homebase Approach) naar Zeist was een nieuwe route en, hoewel stoer geprobeerd, op gevoel rijden gaat mij niet bijzonder goed af. Het lukte maar net om op tijd in de zaal te zijn.

Janka Stoker was deze dag de presenterend hoogleraar en de enige dame in de reeks hoogleraren. Zij werkt aan de Rijksuniversiteit Groningen, is hoogleraar leiderschap en doet onderzoek naar o.a. management en gender & arbeidsmarkt. Daarnaast is ze organisatieadviseur bij bureau Berenschot.

Ondanks dat de zaal in Zeist niet echt geschikt is voor dit soort seminars, kreeg zij het voor elkaar om er toch een interactief geheel van te maken. Het podium op en af stappend en gewapend met een microfoon aan een uitschijfbare stok, door haar een 'hengel' genoemd, kon zij de antwoorden en reacties uit de zaal op haar vragen en stellingen goed laten horen waardoor er een vorm van discussie kon ontstaan. Ook liet zij ons een tweetal interessante filmpjes zien waardoor het een vlotte bijeenkomst was.

Essentie van de dag was eigenlijk de perceptie die managers van zichzelf hebben en de perceptie van de omgeving over dezelfde managers. Dat blijkt uit onderzoek toch heel anders te zijn. Eigenlijk een appèl om regelmatig een 360 graden onderzoek te doen.

Het fenomeen 'coaching' kan eveneens aan de orde. Bijna alle managers menen van zichzelf dat ze ook kunnen coachen. Dit terwijl ze soms voor meer dan 50 mensen verantwoordelijk zijn die ook nog eens verspreid over diverse locaties werken.

Veranderbeslissingen, strak van bovenaf opgelegd, moeten kennelijk wel draagvlak hebben of althans dit aureool, want anders is het natuurlijk niet goed. Dan worden de medewerkers verleid om te vertellen of ze het met het directief eens zijn of niet c.q. de manager 'vermoed' dat de medewerkers het er wel mee eens zijn.

Dat direct daarna de luiken dicht gaan, zandzakken voor de deur geplaatst worden, het bohica principe (bend over here it comes again) word toegepast of de hakken in het zand gaan; daar komen de managers dan pas weer achteraf achter. Maar vaak als het te laat is....

Dat het beeld van de managers over henzelf niet klopte met allerlei andere realiteiten werd door janka gestaafd met uitkomsten van een aantal wetenschappelijke onderzoeken en studies. Naast een bevestiging van de inzichten die de andere presentatoren hebben gegeven was mijn conclusie voor deze keer dat een manager ervoor moet zorgen dat hij/zij regelmatig feedback krijgt op zijn / haar functioneren.

  • Reacties(0)//weblog.abc-thinkbig.com/#post44