abc-thinkbig

abc-thinkbig

over ABC-thinkBIG

ABC-thinkBIG is een persoonlijk website met artikelen, publicaties en links over leiderschap, bedrijfskundige aspecten én service georienteerde architectuur.

De L van SIMPEL

persoonlijkGeplaatst door Mary Beijleveld zo, juni 26, 2011 14:45:36
Deze keer wil ik het graag hebben over de L van liefde & leiderschap.

Wat heeft liefde nou met business te maken?

Toen ik de eerste aanzet van het SIMPEL concept met een manager van ICT bedrijf - die ik tevens als vriend beschouw – besprak, was hij meteen enthousiast. Hij had alleen moeite met het woord liefde omdat dit niet erg business –achtig is. Of ik misschien beter ‘leverage’ kon gebruiken? Dat ik ermee op de proppen was gekomen, dat begreep ie dan weer wel….. en dat liefde & leiderschap iets met elkaar te maken kunnen hebben, dat belletje rinkelde ook… in de verte…

Zoals in mijn vorige blogs gemeld, is SIMPEL een acroniem.

Elke letter van het woord SIMPEL staat voor een insteek, uitgangspunt of principe.

S = voor succesverhaal , in het Engels: Success story of alleen story.

I = voor intelligentie, intelligence

M = voor missiegedreven, mission driven

P = voor passie, passion

E = voor energiegevend, empowerment, energizing

L = voor Liefde & Leiderschap, Love & Leadership

Deze blog is dus over L van liefde en Leiderschap.

Aanklacht

“Wat is het doel van je moeite om over SIMPEL concept uitgebreide blogs te schrijven?” vragen sommige mensen. Welnu, met het samenstel van uitgangspunten in SIMPEL wil ik managers, leiders en zichzelf tot coach benoemde mensen aanspreken, en hen erop wijzen dat er alternatieven zijn voor traditionele management denkramen. Soms lijkt het als een aanklacht. Dat begrijp ik , denk ik, wel. Ik heb zelf het genoegen mogen smaken om groep- en teamleider te zijn van verschillende groepen en teams van soms 30 mensen en daar, o.a. gedreven de rationele en lineaire denkramen , door mijn gebrek aan mededogen en smalle ervaring veel fouten heb gemaakt. Als het een aanklacht is dan dus ook een aan mijn eigen onkunde.

Een hart onder de riem

Daarom wil ik de mensen die dagelijks met traditionele managementmodellen geconfronteerd worden, een hart onder de riem te steken. Onderzoeken of er meer mensen (managers, ex managers, mensen die gemanaged worden, e.d.) er zo over denken. Eens proberen om een andere beweging in te zetten die past in het hedendaagse en toekomstige tijdperk. En natuurlijk om de onliners die ik zo regelmatig zowel schriftelijk als in het echt gebruik, meer praktisch te maken zodat het geen loze woorden zijn.

Business as usual

Als je analyseert waarom liefde niet als businessachtig wordt gezien dan stuit je op het volgende. In “Business is business” en “business as usual” wordt bedrijfsvoering en werken een vorm van haat, de tegenhanger van liefde. Het gaat om extreme competitie, de tegenhanger van samenwerking.

Kennelijk ben je een kanjer als je

- de concurrent aftroeft,

- je partner laat vallen,

- in staat bent een bedrijf te saneren (mensen ontslaan) vanwege de winstmaximalisatie.

Je bent een commerciële kei als je laat zien dat het je alleen gaat om geld te verdienen. Je bent ‘sharky the shark’ in inkoop, die de leverancier uitknijpt i.p.v. een partnerschap aan te gaan. Zelfs als het om strategische diensten/ producten gaat in ICT worden contractonderhandelingen tot op het scherps van de snede uitgevoerd, terwijl dat een van de grote faalfactoren is voor ICT projecten. Architecten vinden softwareontwikkelaars cowboys en programmeurs vinden architecten arrogant en betweterig.

De weegschaal is enorm doorgeslagen naar haat i.p.v. liefde en competitie i.p.v. samenwerking. Een voedingsbodem voor rampzaligheid en armoede.

Liefde is er in zoveel soorten

Het vraagt dus een bepaalde kijk op zaken om dat te zien. Volgens mij vindt je vele soorten van liefde terug in het zakendoen. Respect is bijvoorbeeld een vorm van liefde. ‘Respect is liefde in werkkleding’, zeg ik regelmatig. Zonder liefde voor het vak lukt het niet iets mooi of kwalitatief goeds te maken. Dat is vakmanschap. Als je verliefd bent op het werk wat je doet, het bedrijf waar je voor werkt, warmte voelt voor de mensen waarmee je werkt, dan doe je de juiste dingen. Dat is Leiderschap. Liefde maakt ook dat je ‘gedisciplineerd’ bent en intrinsieke motivatie hebt. Enkele van de voorwaarden om in een zelforganiserend team te kunnen functioneren. We noemen dat ook wel geëngageerd zijn of nog zo’n anglicisme: commitment .

Liefde & Business

Om aan te geven dat ook CEO’s van succesvolle en winstgevende ondernemingen zich sterk bewust zijn van wat liefde in the business voor belang heeft, citeer ik er een tweetal:

"…..My thought is that love is the highest expression of trust. So love in a business setting relates to the attainment of trust…..” Bud Mingledorff, CEO, Mingledorff’s, Atlanta, GA

“….By “love” I mean kindness, consideration, positive feelings, clear interest in the other’s well being, generosity of spirit, compassion and that critical ingredient, fairness….” Peter Stranger, Former Advertising Agency President/CEO

Beide citaten komen uit de publicatie van Marie Kane. Ik twitter regelmatig quote’s over de liefde die komen van leiders uit allerlei disciplines, en kom heel veel uitspraken tegen van leiders uit Fortune 500 bedrijven waaruit blijkt dat ‘liefde’ door hen niet gezien wordt als liefde voor het geld, status en macht. Hierbij de uitnodiging om daar eens naar te kijken: http://twitter.com/#!/Ladybeetle

Een praktische oefening:Om meer liefde op het werk te krijgen zouden we ons telkens kunnen afvragen:

· Wat was de laatste keer dat ik onverwachts iets leuks heb gedaan voor iemand op het werk – gewoon zomaar?

· Wanneer bedankte ik of erkende ik iemand voor die speciale inspanning voor het team, afdeling of het bedrijf?

· Wie heb ik niet bedankt die heeft onlangs iets echt leuks (of met name nuttig voor mijzelf) heeft gedaan?

· Wie gaat regelmatig ‘the extra mile’ dat ik kennelijk voor lief neem?

· Wat kan ik in mijn positie doen om ‘liefde’ op mijn werkplek te stimuleren?

En dan geen flauwe antwoorden bedenken, vooral niet bij de laatste vraag ;) ! En graag acteren op wat je op je eigen vraag antwoordt. Er alleen in je hoofd aandacht aan besteden, helpt namelijk niet. Het is bijzonder lastig, zo niet onmogelijk, om iemands gedachten te lezen. Vooral als je niet face to face kunt communiceren.

Liefde & Leiderschap

Als het al niet duidelijk was uit het voorgaande: Liefde en Leiderschap hebben bijzonder veel met elkaar te maken. Leiderschap = een belangrijke vorm van liefde; Leiderschap gaat over liefde.

Leiderschap is méér zingeving en naast elkaar staan want leiders hebben geen macht over anderen. Ze hebben de mogelijkheid gekregen om ervoor te zorgen dat anderen zich ontwikkelen. Ze hebben de verantwoordelijkheid die mogelijkheid aan te grijpen. Een leider stelt mensen in staat , helpt om samen dingen te creëren en een gemeenschappelijk doel of de missie te bereiken.

Een leider kan er voor zorgen dat je een beetje begrijpt waar we in een bedrijf met z’n allen mee bezig zijn en hoe jij daarin past (de vijfde discipline voor de ouderen onder ons). Als dat inzicht er is en je kunt daarin meegaan dan kun je in autonoom handelen. Dan hoef je niet te worden gecoördineerd of aangestuurd. En dan is al dat vergaderen eveneens overbodig.

Als je niet wilt meedoen dan ben je in feite niet voldoende aangesproken of je werkt niet op de goede plek.

Iemand heeft wel eens gezegd dat een visie hetzelfde is als een liefdesaffaire met een idee.

In dit geval is Liefde ook PASSIE (zoals in de P van SIMPEL). Zin in het leven, zin om elke dag naar de werk te gaan ook. Liefde is sterke betrokkenheid bij je collega’s, het doel van het bedrijf / de organisatie waar je werkt. Liefde is te vinden in een gedeeld avontuur of in zaken die helemaal fout gingen. Liefde is delen, is met elkaar groeien en een onverzadigbare nieuwsgierigheid hebben naar dingen en naar veranderingen. Dat is liefde.

Hoe pak je dat nou aan?

Als je een lezer bent dan raad ik aan boeken zoals “Good to Great” (Jim Collins), “Spiegelogie” van Willem de Heer, “Geweldloze communicatie” van M.B. Rosenberg en “Leadership” van Tom Peters te lezen. Daar kom je tips tegen die je kunt gebruiken om meer liefde in het zakendoen en in leiderschap te weven. Ik zou je een lange literatuurlijst kunnen geven, afhankelijk welke richting of domein je zoekt.

Ook kun je het SIMPEL concept als een soort reisgenoot, een partner of misschien wel een waardesysteem of referentie gebruiken. Niet als aanstuurmiddel want dan verwordt het weer als een managementtool waar alle emotie uit verdwenen is en als meetlat dient voor een in geld uitgedrukte businesscase, die een nauwkeurigheid en resultaat veronderstelt die nooit maar dan ook nooit gehaald gaat worden.

Mail mij, bel mij, DM mij. Je bent van harte welkom.

In de volgende blog zal ik nog eens een samenvatting geven van het SIMPEL concept. Daarnaast zal ik een opsomming geven over wat ik kan doen om te helpen de uitgangspunten, de “theorie” te verduidelijken, verder uit te werken of voor het voetlicht te kijgen.

We leven in een tijd waarin de liefde voor macht moet weggestreept! met de macht van de liefde.

Het is werkelijk tijd voor liefde & leiderschap.

  • Reacties(4)//weblog.abc-thinkbig.com/#post105